Hvad gemmer der sig under overskriften "spas"? -Jo ind til videre gemmer der sig kun det første / det bedste / det eneste / det sejeste G.A.L.F.-blad aka Gedernes Magasin verdenen har set til dato. De fleste som ikke har gået i 9. klasse på Hvinningdalskolen ved Silkeborg i skoleåret 97/98, vil nok tænkte "hmmm hvad dælen er det?".

Svar: G.A.L.F. er en forkortelse for GedeAvlernes LandsForening: En gruppe unge mennesker som i alderen omkring 13-16 år ikke snakkede om andet end ladheder og geder, og da deres lærerinde Vibeke pludselig en dag kaldte en af dem for en gedeavler, var fundamentet lagt. Et udefineret stykke tid senere, blev G.A.L.F stiftet, og fik i omegnen af et halvt dusin til en halv snes medlemmer, hvilket også fremgår af af bladet, som foreningen naturligvis måtte have. Dette blad blev kaldt for Gedernes Magasin, men er dog mest blevet kendt under navnet "GALF-bladet".

Primus motorer i stiftelsen af G.A.L.F. var den i bladet omtalte "Mulle G.(ed) Frandsen", hvis borgerlige navn er Rasmus T. Neckelmann samt undertegnede, som i bladet er omtalt som "And von Gedekeld FindeFinn Frandsen".

Det skal bemærkes at året '97 (Red: som bladet sansynligvis stammer fra) naturligvis var fattig på www og andre IT-brugere i forhold til i dag, og derfor betod bladet af fire A4-sider som blev klipset sammen. Bladet kom til verden i det herlige program Corel Draw ver. 6, som naturligvis ikke var en piratkopi :-). Så vidt vides blev der kun printet et blad i farver (og der var mange af slagsen da undertegnede netop havde fået adgang til en farveprinter). Resten udkom i sort/hvid format, da farver jo trods alt var dyre. Desvære var undertegnede kun i udviklingsfasen til at blive en edb-haj på daværende tidspunkt, så han var ikke så klar over de fulde konsekvenser ved en formatering af hans C-drev. Det resulterede i at bl.a. den elektroniske udgave af Gedernes Magasin forsvandt for evigt! Siden dengang er den eneste kendte indehaver af en kopi af denne første udgave af bladet den søde, rare, og venlige Grzegorz B. Nowak. Dette er desvære kun en sort/hvid udgave. Men nu har undertegnede lånt denne, og scannet den ind med hans scanner, som er mindst ligeså gammel som bladet. Derfor er kvaliteten ikke just i top, men dog læselig.

Man bør være forberedt på en del ladheder, og tossede ting der forekommer som fejl for de fleste, men som faktisk er vældig gennemtænkte. Så lad være med at falde ned af stolen af grin eller afsky.
God læsning!

De 4 sider i Gedernes Magasin / GALF-bladet:
Forsiden
Side 1
Side 2
"Bagged"

Claus Andersen aka Keld Brodtgaard aka And von Gedekeld FindeFinn Frandsen.

Valid XHTML 1.1!    Valid CSS!